City tour and christmas market in Düsseldorf

the-famous-koenigsalle-in-duesseldorf

Düsseldorf is a city in western Germany known for its fashion industry and art scene. It’s divided by the Rhine River, with its Altstadt (Old Town) on the east bank and modern commercial areas to the west. In the Altstadt, St. Lambertus Church and Schlossturm (Castle Tower) both date to the 13th century. Streets such as Königsallee and Schadowstrasse are lined with boutique shops.

Düsseldorf city

Düsseldorf city

Street Art

Übercool

Düsseldorf is een goede plek voor een hippe citytrip. In deze stad, die even veelzijdig is als verrassend, komen kunst, mode, architectuur en ontspanning bij elkaar. Een stad die inspireert ook, en dat zie je in het straatbeeld: Düsseldorf staat bol van de meest uiteenlopende – en vaak confronterende – street art. En ja, er is ook bier natuurlijk!

Vooral in de kerstperiode is de Königsallee een ‘must’. De bomen hebben allemaal een aparte verlichting en de winkels zijn schitterend versierd.

De luxueuze Köningsallee – ook wel Kö genoemd .

De luxueuze Köningsallee – ook wel Kö genoemd .

Düsseldorf is een mode- en architectuurstad

Gek op mode? Dan kun je je prima vermaken op de luxueuze Königsallee, de meest luxe winkelstraat van de stad. De Duitsers noemen deze boulevard de ‘Kö’. Hier zijn alle grote merken vertegenwoordigd. Vooral in de kerstperiode is de Königsallee een ‘must’. De bomen hebben allemaal een aparte verlichting en de winkels zijn schitterend versierd.

Volgens Napoleon was Düsseldorf een soort van Klein-Parijs en we snappen nu wel waarom. Hij had het over de architectuur, maar wij zien vooral de link met de hoge prijzen en de talloze winkels. In het verlengde van de Köningsallee vind je ook het complex Köe-Bogen, ontworpen door Daniel Libeskind, een prachtig modern gebouw met kantoren en winkels als Apple, Tesla, Porsche Design en het luxe warenhuis Breuninger.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *